Articole

Campionatul National de Dans Sportiv 2013 - marți, 05 martie 2013

Campionatul National de Dans Sportiv 2013

In weekend-ul trecut, mai precis pe 2 si 3 martie, s-a desfasurat cea mai importanta competitie de Dans Sportiv din Romania -Campionatul National de Dans Sportiv –organizator Clubul de Dans Sportiv Crystal Top Dance Cluj Napoca, sub egida Federatie Romane de Dans Sportiv.

Intr-unul dintre orasele deosebite ale tarii, Cluj Napoca si intr-un decor de exceptie –tema decoratiunilor a fost “Avatar”, Asociatia Sportiva “Fan Dance Club” Brasov (www.academiadedans.ro) a reprezentat orasul de sub Tampa cu 5 perechi de sportivi, aducand acasa 3 perechi clasate intre primele 10 ale acestei tari, din care 2 s-au calificat in finalele competitiilor si 3 perechi in primele 20, atat in cadrul concursurilor standard cat si cele pentru dansurile latino-americane.

La capatul unei serii sustinute de cantonamente si de pregatire, sportivii nostri s-au aliniat la startul competitiei, impreuna cu alte 600 de perechi de sportivi de la toate cluburile sportive din toata tara. Astfel, cu echipe de arbitri in totalitate de peste hotare,  perechea mixta Csaba Tibor Toth (Fan Dance Club Brasov)-Valentina Dobrila (Valentina Dance Braila) a impresionat cei 11 arbitri internationali din tot atatea tari diferite, clasandu-se pe un frumos loc 5 in finala concursului de dansuri latino-americane, categoria de varsta 19-35 ani.

Perechea de dansatori Toth Csaba- Dobrila Valentina

In concursul pentru dansurile standard, categoria de varsta 16-18 ani, perechea mixta formata din Razvan Vlad Ilea (Crystal Top Dance Cluj Napoca)-Ioana Martina Vrinceanu (Fan Dance Club Brasov) au reusit o noua clasare in finala competiei, obtinand locul 7.

Perechea de dansatori Ilea Vlad Razvan- Vrinceanu Ioana Martina

Imediat dupa ei, pe locul 8  s-a pozitionat o alta pereche a Academiei de Dans Brasov, Robert Attila Zsigmond- Andreea Teodora Pascu, urmati de colegii lor Dominick Cristopher Valusescu-Raluca Elena Popa (locul 16) si Mircea Constantin Oanes –Ana Maria Mititelu (locul 34).

Tot in cadrul competitiilor de dansuri standard, de data aceasta la categoria de varsta 19-35 ani, perechea mixta Csaba Tibor Toth (Fan Dance Club Brasov)-Valentina Dobrila (Valentina Dance Braila) s-a clasat pe locul 10 in semi-finala competitiei, ceea ce ne indreptateste sa-i urmarim cu atentie in cadrul Campionatului National de 10 Dansuri, ce se va desfasura luna viitoare la Iasi.

In concursul rezervat dansurilor latino-americane, categoria de varsta 16-18 ani, elevii Academiei de Dans Brasov au adus un disputat locul 18 prin perechea Mircea Constantin Oanes –Ana Maria Mititelu si un loc 27 obtinut de perechea Dominick Cristopher Valusescu-Raluca Elena Popa.

Perechea Valusescu Dominick- Popa RalucaPerechea Fan Dance Valusescu Dominick- Popa Raluca

Ne-am bucurat sa-i putem avea alaturi de noi si pe Catia Vanone, Genny Favero, Domenico Soale si pe Andrea Silvestri. De asemenea, alaturi de sportivii care si-au disputat aprig fiecare “X”, au fost si echipa tehnica reprezentata de Mircea, Monica, Horia, Sorin, Dan si cu suport logistic sustinut din partea Laurei.

Nu in ultimul rand, multumirile se indreapta catre parintii si toti sustinatorii acestor perechi minunate!

« Inapoi

created by Antiq Design | www.antiq.ro