Cursuri incepatori

Cursuri incepatori

Cursurile organizate de clubul nostru sunt impartite pe urmatoarele categorii de varsta:

1. Cursul de incepatori pentru copii
2. Cursul de incepatori pentru tineri si adulti

Lectiile de dans sunt sustinute de cei mai buni antrenori si instructori din Brasov, atestati de World Dance Council, International Profesional Dance Sport Council, Federatia Romana de Dans Sportiv si de Ministerul Tineretului si Sportului.


In functie de locatia care va este mai comoda va asteptam intr-una din cele doua sali ale noastre:

1. Sala Festiva a Colegiului National de Informatica GRIGORE MOISIL -str. Calea Bucuresti nr.75, Brasov

2. Casa Venus - str.13 Decembrie nr.17, Brasov

 

Pe parcursul celor 8 saptamani, intr-o atmosfera destinsa si atractiva, alaturi de antrenori si instructori experimentati, va vom invata pasii a peste 20 de ritmuri:

  • dansuri pentru petreceri: Salsa, Bachata, Tango argentinian, Mambo, Rock, Hora, Sarba 
  • dansurile standard: Vals Lent, Tango European, Vals Vienez, Slow Fox, Quick Step 
  • dansurile latino-americane: Samba, Cha-cha, Rumba, Paso Doble, Jive 
  • alte dansuri: Swing, Bossa Nova, Charleston, Polca
  • dansuri speciale pentru grupa de copii

 

1. Cursul de incepatori pentru copii

academia de dans

Alege dansul sportiv pentru copilul tau!


Poate ati remarcat la televizor sau ati avut ocazia sa vedeti live la Sala Sporturilor de fiecare data cand am organizat Cupa Brasov si Campionatul National al Romaniei aici la Brasov, dansul sportiv este un sport spectaculos, fascinant pentru privitori, eleganta si frumusetea costumelor de dans captivand pe oricine, si de asemenea foarte potrivit pentru cei mici, care isi modeleaza corpul, capata mai multa vointa si o postura demna de invidiat.

Dansul sportiv se adreseaza tuturor copiilor indiferent de temperament. Varsta de la care se pot incepe cursurile de dans este de 5 ani. Ulterior, pentru performanta, se face selectia pe baza unor criterii: trebuie sa fie dezinhibati, foarte siguri pe ei, sa aiba charisma, putere de munca, o ambitie iesita din comun, talent, iar lista poate continua... Practicand dansul sportiv, copiii au posibilitatea de a participa la competitii nationale si internationale (pe cei din grupa de performanta ii leaga foarte mult deplasarile pentru concursuri, emotiile pe care le traiesc in timpul competitiilor, cantonamentele)...Prin acest sport, ei vor dezvolta un comportament civilizat fata de partener si o educatie corecta fata de cei din jurul lor.

 

Party final curs incepatori - Fan Dance Club Brasov

Party final curs incepatori - Fan Dance Club Brasov

Party final curs copii - Fan Dance Club Brasov

Party final curs copii - Fan Dance Club Brasov

Dar competitia nu este neaparat o tinta...

Parintii isi pot inscrie copilul la un curs de dans din nevoia de a le oferi un spatiu de miscare si din dorinta de a-i umple timpul liber cu ceva util si frumos. O serie de experti sustin ca practicarea de catre copii a dansurilor precum cha-cha, vals sau quick-step poate avea un efect miraculos asupra increderii in sine, starii de spirit si a auto-controlului.

Cursurile de dans ii educa pe copii inca de mici in echilibrul propriului corp, sincronizarea miscarilor in ritmul muzicii, eleganta in miscare si, nu in ultimul rand, pregatirea pentru a lua parte la viata sociala si a-si face noi prieteni. Un club de dans, o scoala de dans inseamna cadrul organizat care asigura practicarea unor exercitii adecvate nivelului de varsta, avand la baza programe specifice de curs si instructori calificati.

2. Cursul de incepatori pentru tineri si adulti

Dansul sportiv se adreseaza tuturor, indiferent de varsta, de constitutie sau stil de viata!

Practicand dansul sportiv ne imbunatatim sanatatea in multe feluri (prevenim bolile de inima si tensiunea ridicata), ne pastram flexibilitatea, ne imbunatatim mobilitatea, capacitatea de comunicare si de lucru in echipa, tindem catre o postura corecta, ne destindem si dam frau liber imaginatiei si dorintei de a face totul cu pasiune si stil.

Cum se practica dansul sportiv in randul tinerilor si adultilor?

- nivelul de initiere (familiarizarea cu istoria si arta dansului)

- nivelul intermediar (dansul se studiaza de placere, se fac spectacole si numeroase petreceri)

- nivelul avansat (pregatire pentru competitii de dans sportiv)

 

Durata

Sedintele se desfasoara de 2 ori pe saptamana,
avand durata de 50 de  minute la grupele de copii si de 80 de minute la grupele de tineri si adulti. Lectiile sunt in asa fel planificate incat sa se invete intotdeauna cate ceva nou.

Locatia

Cursurile se desfasoara in cele doua locatii ale noastre.
Click aici pentru a vizualiza harta.

Ce dansuri invata cei mici?

Dansuri sportive: Vals Lent, Vals Vienez, Quickstep, Samba, Cha-cha, Jive; dans modern; alte dansuri: Merengue, Rock&Roll, Polca, dansuri tematice pentru copii

Echipament necesar

Incaltaminte de schimb gen adidas cu talpa subtire si flexibila sau ciupici de balet, trening sau pantaloni lejeri cu  tricou.

Principii studiate

Ritmica, muzicalitate, coordonarea miscarilor, pozitia  corecta a corpului in dans, atitudinea si expresivitatea corporala; se folosesc in timpul cursurilor de dans jocuri distractive si tehnici variate pentru a mentine treaz interesul copiilor in timpul lectiei.

Serbari si carnavaluri

Pentru o mai buna colaborare cu cei mici, pe parcursul lectiilor de dans este interzis accesul parintilor in sala de dans. Acestia pot observa evolutia copilului de doua ori pe an, cand se organizeaza serbari, carnavaluri sau lectii deschise.

created by Antiq Design | www.antiq.ro