Articole

Cupa Academiei de Dans 2010 la final - luni, 29 martie 2010

Cupa Academiei de Dans 2010 la final

Iata si prima incercare oficiala pentru noi, Sibiu, 20 Martie 2010. Suna a data cu noroc, asa ca ne-am urcat in masina mai de dimineata sa avem timp sa ajungem acolo, sa vizitam si renumitul mall cu nume de miscare din tango, Promenada. Parca dansul ne urmareste peste tot in oras asta.

Odata ajunsi la hotel incep sa apara emotiile, mai ales ca nu stii daca cel cu care mergi cu liftul merita incurajat pentru Cupa Hermannstadt de a doua zi sau ar trebui calcat un pic, pentru eventualitatea in care vei ajunge sa participi pentru un trofeu impotriva lui. Nu avem insa timp deloc pentru a ne face un plan de bataie, ca vine peste noi ora 17.50 si coboram repede la etajul 1 unde ne sunt distribuite numerele...si ce mai mandrie sa ai pe spate un numar pe care scrie mare: DANCE MASTERS, parca ne si vedeam dandu-le lectii lui Domenico SOALE ÅŸi Gioia CERASOLI (multiplii campioni modiali):))               

Se face ora 18.30, noi ba cu ochii si cu gandul la cupele care ne zambesc din partea cealalata a ringului, ba asupra adversarilor nostri cu miscari mai “profesioniste” decat ale noastre. Dar ce mai conteaza, tot pe acelasi ring vom dansa... Incepe si concursul, se prezinta arbitrii, noi toti ne uitam la ei cu niste ochi dulci, parca le soptim fiecare numarul de pe spate:). Acum vine partea mai grea, se prezinta perechile: 401, 402 (Andrei cu Jules, naturali ca de obicei), 410 si hopa, 411 (what to do, what to do?) Oare pe ce parte trebuia sa duc fata pe ring? Cu ce mana o ajut in rotatie? Pe ce parte se roteste? Eu cum ma prezint? Asa de multe intrebari si asa de putin timp, incepe dansul, urmeaza poza de final si iesim de pe ring.....nu a durut :)

Prima sectiune, Standard. Bun, pe astea le stim de la Monica:), pozitie, bratele la acelasi nivel cu umerii, genunchii flexati, capul in dreptul coloanei verticale, corectam un pic si pozitia partenerei sa ne simtim cat mai in largul nostru si bineinteles nu uitam sa zambim. Valsul lent si vienez trec repede, 1,2,3.....1,2,3, ceva intoarceri cand pe stanga cand pe dreapta si gata dansul....fericire mare ca nu ne-am calcat unul pe altul, am ramas pe muzica si totul a fost bine. Quickstep ceva mai dificil, insa au nimerit o melodie vesela care ne aduce aminte de filmul “The Mask”....slow, slow, quick, quick, slow si parca un minut si jumatate au trecut ca un gand.

Latino. Incepem cu Samba, pas de baza Bota Fogos, Under Arm Turn, continuam cu Cha-Cha, New York, Hand to Hand, Spot Turn, parca dansul asta ne-a iesit mai bine, iar la final, Jive. Spre norocul nostru nimerim o melodie care sa nu scoata untul din noi si stim bine combinatia, asa ca totul merge bine.

Dupa ambele sectiuni, suntem multumiti de prestatie, ne-a vazut lumea si in 2 finale...asa ca imi spun in gand, ‘Bravo Razvane, nu te-ai facut de ras ;)) Ne bucuram si de prestatia colegilor nostri, Andrei si Iulia, care au reusit mai multe clasari pe podium, deja e rost de cinste.....:)

Ultima sectiune, dar si cea mai vesela, Dansuri Caraibice, partenera sexy....checked....rochita scurta....checked.....un pic de decolteu....checked....dansul poate sa inceapa. Primul dans, Salsa, bun, aici stim si ne si ies cam toate combinatiile invatate, drept pentru care ajungem si in finala. Al doilea dans, Merengue, mai ca sclavii, mai ca eroii raniti in razboi, toata lumea danseaza, ne lipsesc catusele de la picioare si secerile pentru trestia de zahar, insa miscarea ne iese de minune, asa ca reusim si la acest dans o prezenta in finala. Ultimul dans, Bachata, tot ceea ce ne suna in urechi este 1,2,3, Sold.....1,2,3, Sold. Parca pe melodia aleasa de organizatori numara Monica:))). Astfel ca nu se poate altcumva decat sa ne iasa un dans frumos, pe parcursul caruia ne simtim bine, reusind la final un loc 2. Un alt motiv de sarbatorit, mai ales ca toti pe podium suntem brasoveni, ceea ce ne confirma inca o data ca nu am venit la Sibiu doar ca sa participam ci si sa castigam;).

Gata si concursul, mai ramanem sa facem poze, sa si printam o parte din ele insa cel mai important, am ramas cu cu o experienta placuta, o impresie si mai placuta si cu un week-end de exceptie petrecut alaturi de prieteni.

Felicitati tuturor si sa avem astfel de experiente cat mai multe si cat mai dese!

Razvan Negrea

 

 

« Inapoi

created by Antiq Design | www.antiq.ro