Articole

Opening Gala Grow Summer 2013 - marţi, 18 iunie 2013

Opening Gala Grow Summer 2013

In data de 18 iunie am avut bucuria să participăm la Opening Gala Grow Summer 2013, în sala Europa I a hotelului Aro Palace.
       Acest eveniment s-a adresat elevilor care acum termină clasa a X-a și a XI-a şi s-a bazat pe înscriera lor  la diferite proiecte: de branding, relații publice, finanțări, contabilitate, sisteme informaționale, programare web, management, organizare de evenimente şi social media şi a fost organizat de de membrii celei mai mari organizație condusă de studenți la nivel internațional: AIESEC.
       Participarea noastră la acest eveniment ne-a oferit şansa de a discuta şi povesti cu 200 de elevi, despre ce dorinţe au, ce meserie îşi doresc să aibă şi dacă au sau nu oportunitatea de a se angaja în domeniul dorit.
       Le-am povestit ce credem, ce simţim şi ce gândim când vine vorba de sport, organizare şi predare. I-am învăţat că: “ În spatele fiecărui efort depus se află o oportunitate nedescoperită”, aşa cum  managerul  Cassia Lewis povestea despre afacerea ei Beleza: A Fair Trade Boutique  din North Carolina.  Le-am vorbit despre istoria dansului sportiv si despre beneficiile acestuia. Am subliniat în discuţia noastră câteva idei importante din viaţa lor:
-     sportul îmbunătăţeste capacitatea de comunicare şi dezvoltă capacitatea de lucru în echipă,
-     sportul îmbunătăţeşte sănătatea, prevenenind sedentarismul, bolile de inima şi tensiunea ridicată,
-     sportul, făcut cu regularitate,  dezvoltă vigoarea şi forta şi le îmbunătăţeste flexibilitatea organismului.
Şi ce oferă practicarea dansului  sportiv  în plus:
-     dezvoltă disciplina minţii: îmbunătăţeste memoria, coerenţa în gândire şi în exprimare,
-     bună vascularizare a creierului şi îmbunatăţirea capacităţii de concentrare pe termen lung,
-     încurajarea stimei de sine, fiind mai frumoşi, mai activi şi mai atractivi,
-     benefic corpului pentru că arde calorii şi mentine a postură corectă a corpului,
-     crează o bună dispoziţie pentru că este distractiv şi animat,
-     potrivit pentru orice vârstă,
            Pentru ei este vârsta întrebărilor, vârsta neîncrederii în forte proprii şi teama de necunoscut. I-am sfătuit să mearga mai departe cu încredere în ei şi să învete din greselile proprii, pentru că acela care nu a gresit în viaţă nu e om. Practica şi perseverenţa ne determină reuşita în viaţă.
       A fost o zi plăcuta, agitată şi multi culturală datorită prezenţei si experienţei împărtăşite de studenţii din Hong Kong, Macedonia, Mexic si Taiwan, participanţi în calitate de lideri de echipe la programul Grow Edu. De la ei cu toţii am învăţat preţuirea pentru simplu fapt că se aflau lângă noi, în Braşov şi bucuria de a gândi şi de a vorbi liber. Pentru ei înscrierea în programe de schimb cultural a însemnat  prieteni în întreaga lume, noi perspective, îmbunătăţirea cunoştiinţelor prin interacționare cu reprezentați companiilor  locale și naționale şi întâlnirea a tineri de diferite naţionalităţi şi amintiri frumoase din diferitele ţării pe care le-au vizitat. Ei sunt primii care îi roagă pe elevi, indiferent de naţionalitate, să aibă încredere în sine și curaj pentru a îndrăzni să facă mai mult.
       Noi sperăm că i-am convins să facă mişcare şi să reflecteze spre a începe în fiecare zi ceva nou, ceva frumos, izvorît din dorinţele lor şi îi aşteptăm din 1 iulie, de la ora 17:00 în sălile noastre pentru a păşii împreună pe ritmuri de: Samba, Cha- cha, Rumba, Jive, Salsa, Bachata, Merengue, Rock’n’roll, Tango, Vals Lent, Vals Vienez, Sârba şi Învârtita.
       Baftă tuturor  participanţilor !

 

 

« Inapoi

created by Antiq Design | www.antiq.ro