Articole

Vasiliu...un colt de rai in umbra vietii noastre! - miercuri, 13 iunie 2012

Vasiliu...un colt de rai in umbra vietii noastre!

Exista oameni ce trec prin viata ca simplii observatori fara a atinge nimic in jurul lor, fara pretentii, fara trairi doar simplii participanti ai cotidianului si exista acei oameni ce isi lasa amprenta adanc vizibil infipta in gena oamenilor cu care se intalnesc si pe care mai apoi ii urmareste chiar si din nefiinta.

La multi ani Vasi....pentru prieteni. Saptamana aceasta mentorul meu ar fi implinit 81 de ani de existenta si chiar daca nu mai este demult printre noi in mintea mea el are culoare, are zambet si poate mai mult ca niciodata are sens! Inteleg acum ce transmitea si ce cerea de la noi, nu ne dorea sportivi sau dansatori desavarsiti, ci oameni asa simplu cu tot ceea ce implica, ne dorea vii, sensibili, dedicati, dorea sa vada calitate in micile gesturi, si trairi simtite ce consuma dar in acelasi timp trairi ce nasc creatie.
Traia pentru muzica si folclor, iubea viata si oamenii din centrul ei, vorbea adevar si simtea apasarea unui erudit neinteles de niste copii ce se uitau pe atunci cu ochi lor necaliti la  lumea ce el o stia atat de bine, si cred ca aceasta povara a stat in centrul preocuparii sale.
Din pacate ochii nostrii sau deschis doar acum la umbra existentei sale dar suntem feriti de soare pentru ca el a stiut sa lase in urma o parte din el....o parte de geniu.


A dat vietii noastre si vietii mele sens, a trait pentru noi si traieste in noi si ciudat e ca uneori am impresia ca a gasit solutie si la imparabila moarte...a pacalit-o, s-a metamorfozat in istorie, in exemplu, intr-un colt de cer pe care il tin aproape de gand si de inima.
La multi ani Vasi, maestre, tata si prieten....ne e dor de tine!

« Inapoi

created by Antiq Design | www.antiq.ro