Articole

Miruna si Andrei - Fan Dance Club - sâmbătă, 07 aprilie 2012

Miruna si Andrei - Fan Dance Club

Andrei David si Miruna Bejenaru

Andrei a inceput sa vina la cursurile de dans sportiv in urma cu 8 ani la clubul Fan Dance Club din BrasovMiruna  a inceput sa danseze acum 7 ani la clubul La Passion, iar din anul 24 ianuarie 2010 a ales sa fie membru clubului nostru.
    In ceea ce-l priveste pe Andrei dorinta de a veni la cursurile de dans a venit mai intai de la parinti, acestia fiind cei care l-au “impins” catre lumea dansului.  Primul lui concurs a avut loc la Craiova, la clasa H varsta 6-11 ani, unde cel mai mult i-a placut cum a dansat vals lent.

Andrei David - Miruna Bejenaru, Academia de Dans Brasov Andrei David - Miruna Bejenaru, Academia de Dans Brasov Andrei David - Miruna Bejenaru, Academia de Dans Brasov Andrei David - Miruna Bejenaru, Academia de Dans Brasov

    A inceput sa-i placa din ce in ce mai mult. De aceea din dorinta de a deveni un bun dansator si-a dat silinta la toate antrenamentele. Incetul cu incetul, a inceput sa invete pasii dansurilor standard (Tango, Vals Lent, Vals Vienez, Slow-fox, Quick-Step), iar apoi cele de latino (Rumba, Cha- cha, Samba, Paso Doble, Jive). Asa cum si-a exprimat dorinta de a-lungul anilor, si-a dorit sa fie cel mai bun dansator al clubului, sa treaca din ultima clasa cu care incep toti dansatorii, si anume de la clasa H la clasa S. A inteles ca acest lucru se poate realiza doar  prin participarea la cat mai multe concursuri, si astfel obtinerea unui numar mai mare de puncte. A reusit sa treaca de  la clasa H, la clasa E, apoi la clasa D. A avut pana in prezent 5 partenere.
A continuat sa se antreneze, avand:
- sustinerea familiei: sustinerea parintilor care stiau ce implica lumea dansului sportiv si si-au dorit sa devina un sportiv de performanta.  Sustinerea a venit si din partea fratelui lui Andrei, Ionut,  fiind si el sportiv de performanta in cadrul clubului.  
- sustinerea antrenorilor: acestia facand posibila  participarea lui la antrenamente, cantonamente si seminarii in judetul nostru, cat si in alte judete: Braila, Timisoara etc.
Dupa cum spune el: “Participarea la seminarii si cantonamente de dans sportiv m-au ajutat la imbunatatirea stilului meu de dans si participarea la un nivel superior la urmatoarele concursuri de dans”.

Andrei David - Miruna Bejenaru, Academia de Dans Brasov     Andrei David - Miruna Bejenaru, Academia de Dans Brasov

 Andrei se poate mandri cu urmatoarele locuri obtinute:

-    Cupa Generatia 9, Bucuresti, editia a-6- a 2009, locul 2, clasa E,
-    Cupa Fulgi de nea, Slatina, 2009 locul 4, clasa E,
-    Cupa Alessia, Bucuresti, 2009, locul 6, la clasa E,
-    Cupa Floris, Bistrita, 2011, locul 4, Clasa D,
-    Transylvanian Grand Prix, din Brasov, 2011, locul 3, Standard si locul 4 la Latino, Clasa D

-    Cupa Brasov, Brasov, 2011, locul 3, Standard, si locul 4, Latino, Clasa D,
-    Cupa Hermanstadt, Sibiu, 2012, locul 3, clasa D.

    Din 16 august 2011, se antreneaza impreuna cu Miruna Bejenaru la clubul Fan Dance Club. Iar sansa de a demonstra ce au invatat atatea luni, a fost aceea de a participa la prima competitie de dans sportiv din luna martie: Cupa Hermannstadt. Aceasta a avut loc la Sibiu, in perioada 2-4 martie 2012. Asa cum a spus si Andrei: “ la prima noastra participare impreuna am reusit sa intram in finala, avand oportunitatea de a urca pe cea de-a treia treapta a podumului. Am reusit sa intrecem 17 din 20 de perechi. Cu 17 puncte obtinute,  am ajuns in finala si am primit medalia de bronz”. 

Andrei David - Miruna Bejenaru, Academia de Dans Brasov Andrei David - Miruna Bejenaru, Academia de Dans Brasov Andrei David - Miruna Bejenaru, Academia de Dans Brasov

    Inceputul pentru Miruna a fost diferit. La scoala a primit niste pliante, care prezentau tot ce inseamna dansul sportiv. Isi aminteste ca a fost atrasa de eleganta si frumusetea dansului sportiv. Se poate spune ca a avut aceeasi prima dragoste in dans ca Andrei, dansul ei preferat fiind valsul.
    Miruna ne-a spus: Valsul Vienez este cu siguranta unul din cele mai frumoase dansuri standard, si poate chiar dansul care pe noi ne reprezinta. Pentru mine este dansul in care pot exprima cel mai bine ceea ce simt atunci cand sunt pe ringul de dans. Eleganta lui  imi ofera o senzatie de plutire dar totodata pasiune si siguranta. Primul meu concurs a fost la Sibiu, unde am participat la categoria de varsta 6-9 ani si am obtinut 9 puncte si locul 21. Acolo au fost 30 de perechi. waw...pot spune ca a trecut ceva vreme de la primul concurs insa nu voi uita niciodata acel prim pas. Desigur ca emotii erau, poate chiar cele ale parintiilor nostri ceva mai puternice decat ale noastre. Imi aduc aminte foarte bine cat de mult imi doream sa castig acel concurs. La inceput a fost putin intimidant cu atatea priviri atintite asupra mea. Arbitrii au stat pe marginile ringului pentru a fi mai aproape de noi si pentru a ne putea puncta, ceea ce insemna ca a trebuit sa dansam cat de bine putem. Antrenorul meu mi-a explicat atunci ce facusem bine si mi-a explicat ce mai trebuie sa invat ca data viitoare sa primesc mai multe puncte din partea arbitrilor. M-am simtit  bine pentru ca nu dezamagisem antrenorul si din ce mi-a spus atunci erau mai multe cuvinte de lauda, decat de cearta.
     Programul pe care il am acum este destul de strict, deoarece asta cere performanta. Cu toate acestea, atat parintii, cat si profesorii ne sustin in tot ceea ce ne dorim. Programul fiind de dimineata, ne permite sa participam la seminarii si cantonamente de dans sportiv si astfel speram sa ajungem cat mai departe in lumea dansului. Am participat la numeroase cantonamente, atat cu antrenori straini, cat si antrenori internationali din Italia, Rusia, Slovenia si Anglia. Printre antrenori romani ii pot enumara pe: Mircea Gavrila, Claudiu Jecu, Horia Preda, Cristian si Ema Parnescu, Dmytro Strelnik.  Datorita lor, am obtinut locurile:
-    2 la Cupa Beija Flor, clasa H, in 2009, la Galati,
-    1 la Cupa Argesis, clasa H, in 2009, la Pitesti
-    3 la Cupa Contesina de la Bucuresti, clasa E 12-15, in 2010, la Bucuresti,
-    5 la, La Cupa Crystal,clasa E, in 2010, la Cluj,
-    6 la Concursul International Transylvanian Grand Prix, la clasa E, in 2010, in Brasov,
-    6 la Cupa Dance Art, Clasa D, in 2010, la Targu Mures,

-    3 la Cupa Hermannstadt, clasa D, in 2012, la Sibiu
-    2 la Dance Masters, clasa D,in 2012, la Bucuresti

Andrei David - Miruna Bejenaru, Academia de Dans Brasov


Faptul ca am reusit anul acesta sa incepem cu dreptul, sa avem o calificare in doua finale, ne face sa fim mandri de noi si sa apreciem munca depusa de antrenori nostrii. 

Ne bucuram sa reprezentam Academia de Dans si multumim antrenorilor nostrii pentru sprijinul lor”.

« Inapoi

created by Antiq Design | www.antiq.ro