Noutati

International Championships - Londra - luni, 25 octombrie 2010

International Championships - Londra

A fost o perioada plina: Stuttgart, Transylvanian Grand Prix, Ancona Open, Cupa Romaniei si, ultima oprire, Londra pentru International Championships. Daca ma intreba cineva acum o luna eram sigura ca la sfarsitul acestei calatorii cea mai frumoasa experienta va fi cea de la Londra, de unde m-am intors fascinata anul trecut. Insa n-a fost asa....m-am intors cu o mare dezamagire si parere de rau ca intr-un concrus de dans ultimul lucru care pare sa conteze este cum dansezi. Desigur a fost o mare bucurie pentru noi si pentru toti romanii faptul ca pentru prima oara o pereche romaneasca a dansat in celebrul Royal Albert Hall, insa aceasta bucurie nu a putut sa nu fie umbrita de gandul ca locul perechii Rares Cojoc si Katarzyna Kapral era acolo de mult, insa "politica" sau, mai bine zis, lipsa de politica le-a stopat mereu drumul prea devreme.

Pentru inceput va voi spune rezultatele, inexacte deoarece locurile le vom afla mai tarziu, cand vor fi afisate pe site-ul dance-news.co.uk. Au participat 2 perechi din Romania: Rares Cojoc si Katarzyna Kapral, calificati in primele 48 de perechi, si noi (Marius Hiruta si Andra Trasnea), calificati in primele 80 de perechi. Fata de anul trecut amandoi am reusit sa trecem inca un tur, insa raman la convingerea ca daca dansul ar fi contat ar fi trebuit mai mult. Si nu vorbesc despre noi, pentru ca mi-ar fi imposibil sa vorbesc obiectiv despre dansul nostru si, in plus, noi suntem la inceput de drum in aceaste mari competitii britanice, ci vorbesc despre perechea noastra campiona care continua sa isi arate valoarea. Si pentru ca publicul din Romania a avut sansa sa cunoasca in acest an cu prilejul Dancemasters-ului si TGP-ului niste perechi de mare valoare care ne sunt foarte dragi, va voi spune si rezultatele lor: Donatas Vezelis si Lina Chatkeviciute au reusit pentru prima oara sa se califice intr-o finala de asemenea amploare, ocupand locul al saselea, iar Domenico Soale si Gioia Cerasoli au ocupat locul al cincilea in cadrul categoriei Profesionisti. Din nou, finala de profesionisti pentru mine a fost un mare soc si o mare frustrare: o pereche extraordinara cum sunt Domenico si Gioia au fost intrecuti de trei perechi ce reprezinta America (nu le putem numi americane pentru ca nici una nu este originar din America). Eram obisnuiti deja cu Victor Fung in fata lor, desi este o mare nedreptate, insa acum a aparut un nou "american" care in ultimii patru ani a renuntat la activitatea competitiva care nu-i adusese prea multe rezultate (se apropia de semifinala la competiile majore) si a revenit acum pe ring, avand insa o arma care i-a adus triumful, o partenera din America. Astfel, acest Giampiero Giannico a reusit dupa patru ani in care nu a dansat si cu o infatisare mai degraba de senior decat de profesionist sa ii bata pe Domenico si Gioia, un cuplu care se antreneaza continuu si se perfectioneaza in fiecare zi. Deci, dupa aceasta experienta, nu stiu ce le-as spune perechilor mele daca ar dansa competitiile britanice: sa continue sa se antreneze, pentru ca numai prin munca poti sa ajungi in varf, sau sa incerce sa danseze pentru tari ca America, Danemarca, Irlanda sau Anglia.

Sunt constienta totusi ca favoritisme exista peste tot, in absolut orice domeniu. Insa acum, in Anglia, am vazut acest lucru infinit mai flagrant decat de obicei. Totusi, dupa ce am expus partea negativa, sa ne bucuram si de rezultate: DA, Romania a avut o pereche la Royal Albert Hall, in primele 48 si speram ca si noi ne-am descurcat onorabil in a ne reprezenta tara! Si vom continua sa muncim mult ca rezultatele sa fie intr-o continua crestere, indiferent ce se va intampla in aceasta lume a dansului aflata momentan intr-un razboi de proportii.

« Vezi toate noutatile

created by Antiq Design | www.antiq.ro