Noutati

Marat Gimaev si Alina Basiouk pierd titlul de Campioni ai Rusiei - marți, 30 martie 2010

Marat Gimaev si Alina Basiouk pierd titlul de Campioni ai Rusiei

Campionatele nationale ale Rusiei s-au incheiat  anul acesta cu o supriza de proportii: Marat Gimaev si Alina Basiouk, campionii neinvinsi in ultimii patru ani, au fost detronati de mai tinerii Olga si Sergey Konovaltsev, favoritii publicului din Moscova.

Dupa o finala disputata cei din urma au obtinut locul 1 la 3 dintre cele 5 dansuri standard (Tango, Vals Vienez, Quickstep), reusind sa uimeasca intreaga lume a dansului sportiv. Aceasta victorie este cu atat mai surprinzatoare cu cat Sergey si  Olga nu au mai castigat in fata lui Marat si a Alinei din 2007 in competitiile de peste hotare si din 2003 in competitiile interne.

Marat Gimaev si Alina Basiouk Marat Gimaev si Alina Basiouk Marat Gimaev si Alina Basiouk


Desi, dupa Valsul Lent, cuplul Marat Gimaev-Alina Basiouk fusese vazut de un singur arbitru pe locul 2, la Tango lucrurile s-au schimbat: numai 4 arbitri din panel i-au vazut pe prima pozitie la acet dans. Au pierdut apoi si Valsul Vienez si Quickstepul, insa la Slow Fox au obtinut locuri perfecte, toti arbitrii acordandu-le prima pozitie.

Coincidenta face ca aceasta infrangere sa aiba loc la scurt timp dupa ce Marat si Alina au sfidat Federatia Rusa, prin participarea la UK Open Championships. Ei au fost singura pereche afiliata la IDSF (International Dance Sport Federation), care a incalcat interdictia data  perechilor rusesti de a dansa in competita britanica. Pedeapsa anuntata de Presedintele Federatiei Ruse pentru perechile ce urmau sa  participe la UK Open Championships a fost suspendarea din competitie, dar Marat a raspuns acestei amenintari spunand ca  in aceste conditii va trece la Profesionisti (WDC), iesind din IDSF.

Marat Gimaev si Alina Basiouk

Deci este aceasta infrangere meritata, si Sergey si Olga au fost intr-adevar mai buni, sau .....?

 

 

« Vezi toate noutatile

created by Antiq Design | www.antiq.ro