Noutati

Mercadonegro & Frankie Morales - sâmbătă, 26 ianuarie 2019

Mercadonegro & Frankie Morales

Trupa Mercadonegro a luat fiinta la sfarsitul anului 2000 in urma influentei de Salsa Dura castigata din experienta colaborarilor cu artisti precum Celia Cruz, Alfredo de la Fe, Cheo Feliciano, Tito Nieves, si multi altii.


Proiectul Mercadonegro a luat nastere cand trei muzicieni Latino-Americani s-au regasit intamplator in Europa. O parte din sufletului lor a ramas cu siguranta in America Latina, si au luat decizia de a raspandi sound-ul tinuturilor lor natale in toata lumea, lansand noi hituri si vibe-uri.
Armando Miranda s-a nascut in Havana, Cuba, in cartierul Buenavista, facut faimos de filmul Wim Wenders film. Si-a inceput cariera ca muzician de la varsta de 17 ani. A studiat la Felix Varela Professional Music School in Havana, unde a cantat si performat salsa si muzica afro-cubaneza alaturi de artisti faimosi precum Manguaré, Niurka Espinola, Ire Arche.
Rodrigo Rodríguez s-a nascut in Cartagena de Indias, cel mai ‘caraibic’ oras din Columbia. El a lucrat ca vocalist si percutionist pentru Baletul National al Columbiei precum si alaturi de Joseito Martinez din Latin Brothers.
Cesar Correa s-a nascut in Trujillo, Peru. Trujillo este cunoscut pentru traditia in arta si muzica. El a studiat pian clasic la Conservatorul Carlos Valderrama in Trujillo unde a lucrat ca pianist de concert clasic. A cantat cu numeroase trupe salsa si band-uri peruane de muzica folk. Are o experienta vasta ca dirijor si compozitor. In Elvetia, a studiat la Conservatorul din Fribourg precum si la Scoala de Jazz din Berna.

Pe aceasta fundatie s-a creat Mercadonegro, si rapid au devenit o orchestra prezenta la multe festivaluri si congrese de salsa din lume. In 2009 au fost invitati sa cante in deschidere la cel mai important festival de muzica latino din lume, Latinoamericando Expo in Milano.

Grupul si-a ales numele Mercadonegro pentru a pastra radacinile si mostenirea muzicii Afro-Americane, precum si pentru a descrie drumul dificil al unui grup de muzicieni tineri si necunoscuti in dorinta de a deveni faimosi si apreciati in lumea intreaga, incepand din Elvetia, o locatie neasteptata pentru muzica Latino-Americana.

Mercadonegro, multumita prestatiilor live, a devenit rapid una dintre cele mai interesante formatii de calitate inalta in muzica latino, fiind prezenta la cele mai importante festivaluri de jazz si latino precum „Umbria Jazz” in Perugia, “Fiesta” in Roma, „Latinoamericando Expo” in Milano, Afro-Pfingsten Winterthur, Montreux Jazz, “Lugano Estival Jazz” in Elvetia, „Vic Fenzensac”, „Paris Jazz Festival”, „Marseilles Féte de la Ville” in Franta, „Red Sea Jazz Festival” in Israel, „Rotskild” in Danemarca, Rotterdam Carnival in Olanda, North Sea Jazz Festival, deseori cu transmisie live pe posturile TV.

Members: CESAR CORREA – pian / dirijor, ARMANDO MIRANDA – voce, HUMBERTO AMESQUITA – trombon, LISBEL ACOSTA – trombon, OSCAR CORDERO – trompeta, GABRIEL OTOYA – trompeta, EDWIN SANZ – congas, WALTER REBATTA – bongos, RODRIGO RODRIGUEZ – timbales, DIMITRIS CHRISTOPOULOS – bass, JOSE MENDOZA – inginer de sunet.

Frankie Morales

Efrain „Frankie” Morales este un artist care s-a perfecÈ›ionat cu fiecare pas de-a lungul carierei sale. Acest talentat vocalist È™i-a format È™i stimulat vocea începândde pe străzile din „El Barrio”, cartierul Spanish Harlem din New York, ajungând să cucerească cele mai mari scene din lume. Mama lui a fost cea care a realizat cât de talentat este È™i l-a îndrumat să studieze canto È™i percuÈ›ie la „Boys Harbor Conservatory” din East Harlem. La vârsta de 14 ani este backup vocalist pentru legendarul Joe Bataan, iar la numai 15 ani are È™ansa de a cânta cu Hector Lavoe, ocazii care i-au deschis multe uÈ™i spre succes. În următorii ani cântă ca backup vocalist pentru artiÈ™ti ca Celia Cruz, Ismael Rivera, Ismael Miranda, Pellin Rodriguez È™i Cheo Feliciano. Îl cunoaÈ™te pe Jose Pintor, care deasemenea cântă cu Joe Bataan, iar acesta îl susÈ›ine în înregistrarea primului sau album, „Sabor Del Barrio”. A înregistrat hituri cu grupul Bad Street Boys, o colaborare care a durat aproape 10 ani.  Și totuÈ™i Frankie Morales a vrut să-È™i continue ascensiunea în carieră. Progresul unui salsero vine prin „muncă, muncă È™i iar muncă”. AÈ™adar în momentul când trupa Lebron Brothers a avut nevoie de cineva să înregistreze în locul vocalistului care era bolnav, Frankie a fost cel care avea să fie ales. Caiman Records a produs două albume avându-l ca artist solo, acestea fiind: „Frankie Morales: En Su Punto” È™i „Standing Out”. Aceste două albume i-au adus o mai largă audiență È™i notorietate lui Frankie, ajungând să fie invitat ca vocalist independent alături de „The Fania All-Stars”. Frankie a petrecut un an cântând ca backup vocalist pentru Tito Nieves, sporindu-È™i faima. La recomandarea lui Ralph Mercado, Frankie ajunge să fie solist în Orchestra „El Rey Del Timbal” condusă de Ernest „Tito” Puente. CălătoreÈ™te alături de maestrul Tito Puente în întreaga lume, cântând pentru oameni din diferite culturi. Și după trecerea în neființă a „regelui” Tito Puente, Frankie îÈ™i păstrează rolul de solist în Orchestra „El Rey Del Timbal”.  1988 a fost un an de referință pentru cariera artistului Frankie Morales. A colaborat ca vocalist pentru albumul „Son Boricua” È™i avându-l ca director muzical pe maestrul Jose Mangual Jr. È™i producător pe Humberto Cordero, albumul câÈ™tigă Caiman Records’ ACE Awards. Acest proiect i-a adus lui Frankie È™ansa de a-È™i arăta versatilitatea în lumea Latin Jazz-ului. Frankie a fost solist în „The Caiman All-Stars”, a făcut înregistrări live pentru „Dancemania 99” în Clubul Birdland alături de Orchestra lui Tito Puente. Albumul „Dancemania 99” a fost nominalizat la Grammy Awards.  Cele mai frumoase momente din cariera lui Frankie Morales au reprezentat înregistrările pentru „Tito Puente Mambo Birdland” È™i „Masterpiece”, ultimul album al lui Tito Puente în colaborare cu „The Great” Eddie Palmieri.

Ambele albume au câÈ™tigat premiul Grammy.

 

« Vezi toate noutatile

created by Antiq Design | www.antiq.ro