Sfaturi incepatori

Intrebari frecvente ale incepatorilor

Se pot selecta anumite intrebari pe care orice incepator si le pune inainte ca acesta sa se inscrie la dans. Le-am putea numi Fixurile Incepatorilor. Intrebarile apartin novicilor, iar raspunsurile sunt date de cei mai experimentati in lumea dansului.

Sunt prea batran pentru a incepe sa dansez?

Nimeni nu este prea batran pentru acest lucru. Dansul este pentru toata lumea, iar pe cei mai in varsta ii ajuta sa intinereasca, readucandu-le vigoarea si placerea de a trai si a iubi. Singurul ingredient care este absolut necesar este dorinta de a invata. Exista un proverb in lumea dansului: “O persoana nu renunta la dans pentru ca a imbatranit, ci a imbatranit deoarece a renuntat la dans.”

sus

Trebuie sa am un partener de dans pentru a putea dansa?

Nu este necesar sa aveti un partener de dans pentru a va putea inscrie la cursuri de dans. Multe din orele de dans sunt create pentru inceput pentru persoane individuale, desi cuplurile sunt incurajate sa adere la aceste cursuri. Se are in vedere faptul ca fiecare incepator va schimba partenerul de dans de mai multe ori in cadrul unei singure ore. In acest mod, fiecare din ei va invata sa danseze cu diferiti parteneri.

sus

Cate lectii de dans trebuie sa urmez pentru a fi capabil sa le pun in practica cursiva?

Oricine se poate bucura de beneficiile cursurilor de dans la nivel de incepatori chiar de la primele ore. Ideea este aceea de a invata principiile dansului – cum ar fi pozitia corporala, precizia pasilor de dans, balansul si echilibrul, precum si multe altele. Desi se predau anumite sabloane ale pasilor de dans, acest lucru este secundar, deoarece ceea ce este cel mai important este ca cei doi parteneri sa respecte ritmul muzicii si sa invete sa conduca, respectiv sa se lase condusa. De asemenea elevii sunt incurajati sa isi creeze propriile lor succesiuni de pasi, primind in prealabil destule indicii asupra acestui lucru. Unii ar putea sa spuna ca aceasta metoda de invatare este inceata, dar se are in vedere faptul ca fiecare ajunge sa invete sa danseze, si nu doar sa memoreze anumite miscari.

sus

Trebuie sa imi iau partenerul de dans atunci cand merg la o petrecere?

Nu neaparat. Faptul ca stii anumiti pasi de dans precum si faptul de a conduce intr-o pereche, te va ajuta sa transmiti ceea ce stii intr-o anumita masura si altor persoane care nu stiu sa danseze. Este vorba de o autoeducare a corpului, si nu de o dependenta de un anumit partener. Trebuie insa recunoscut ca a dansa cu cineva experimentat atrage in mod placut privirile, precum si admiratia,

sus

De ce nu invatam direct pasii spectaculosi pentru a putea impresiona, ci trebuie mai intai sa invatam sa mergem (pasi simpli), sa respiram, sa conducem sau sa ne lasam condusi?

Se poate spune ca aceasta intrebare este aproape cea mai frecventa dintre toate. Dar trebuie inteles faptul ca dansul este mult mai mult decat un simplu mers – este o arta si o aptitudine pa care fiecare dintre noi si-o poate educa (ca si scrisul si cititul). Un incepator nu poate sa inteleaga profund modul de realizare a anumitor pasi si sa ii reproduca corespunzator cu multa finite, fara sa inteleaga fundamentele dansului. Totul se creaza pyramidal, de la baza pana la varf, adaugand mereu o noua caramida de cunostinte. Trebuie recunoscut faptul ca cu anumite persoane perioada de inceput se parcurge mult mai usor, prin capacitatatile native ale fiecaruia de a asimila si reproduce informatiile.

sus

« Inapoi

created by Antiq Design | www.antiq.ro